Translate

31 Mart 2013 Pazar

Yürüyüş gibisi yok

siz siz olun ne yerseniz yiyin mutlaka heleki gün içinde yedikleriniz fazla kaçtıksa yürüyüş yapın. Haftanın 3 gün 40 dakikalık yürüyüş, form tutmak için yada kilonuzu korumakta faydalı olacak. Sıkılaşmak ve daralmak için en ideal ve en kolay spor ve üstelik bedava :)

Yürüyüş yapmak alışkanlığınız olsun dileklerimle.

29 Mart 2013 Cuma

Her Cuma Bir Stil

Evet, her cuma günü bir ünlünün stilini yayınlayacağım.Bunlardan ilki en bayıldıklarım arasında yer alan MİRADUMA......(Miroslava Duma)

Hem minyon, hem güzel ve en önemlisi onunda boyu kısa. Neymiş efendim hep uzun olmak gerekmiyormuş, elbisleri taşımak için .Bence ne giyse yakışıyor. Uuzun elbise, bol pantolon . Vücut tipiniz orantılıysa bence herşey giyilebilir. Miraduma'nın ayrı bir havası var tabii herkeste olmayan o ayrı........






Çok güzel ve çok tatlı. Her taktığı her yaptığı yakışıyor.

SEMT PAZARLARI

Evet, bugün cuma ve yarın cumartesi.

En sevdiğim gün, havada güzel olunca tadından yenmez:) Ben anadolu yakasında oturuyorum. Erenköy, bir perşembe pazarı birde kozyatağında kuruluan cumartesi pazarları favorim. Ama çalıştığım için perşembe pazarları benim için artık ulaşılmaz oldu.Bu yüzden 1-2 kere sadece pazara gitmek için iznimden de kullandığım olmuştur. Perşembe pazarını tek geçerim.Pazarlara bakmadan mağazadan birşey almıyorum. Gerçekten herşey var ve en alası. Bir kaç tezgah zaten nerdeyse sezonun mallarını satıyor. Çoğunun etiketi üstünde.Topshop mu desem, zara mı, mng,bershka valla ne ararsanız var.

Bu haftasonu cumartesi pazarı beni bekler diyerek sabahın köründe gitmeyi planlıyorum.Özellikle ingiltereye gidenler bilirler, primark diye bir mağaza var hemen her yerde var. Ve gereçekten fiyatlar çok uygun tabiki bütün ürünleri kaliteli değil, ama penye, elbise, eşarp, çorap, bere ve eldiven hatta takıları çok güzel. Burada üretildiği için pazarlarda bu markanın ürünlerini bulmak çok kolay. Next'te öyle bir marka ve kalitelidir. Onunda malları çoğunlukla pazarlarımızda ihraç fazlası olarak tezgahlarda kendisine yer etmiştir.

Cumartesi-Kozyatağı Adres: Optimum alışveriş merkezinin sol karşısında.

Perşembe-Erenköy Adres: Minibüs caddesi üzereinde diyar tatlıcısının köşesinde.Zaten trafikten anlaşılıyor pazar kurulduğu.

Herkese iyi alışverişler.

Gelin Saçları

Gelin saçı en önemli mevzulardan, ben mayıs ayında evleneceğim ama henüz ne yapmak istediğime karar vermiş değilim. En önemli kriter bence bir insanın yüzüne gidecek modeli bulmak. Birinden görüp ben böyle istiyorum demek kadar anlamsız birşey yok, ve istediğiniz modeli kuaföre götürdüğünüzde size yakışmayacağını söyleyen biri olması lazım. Herkesin yüzü, şekli ve ifadesi farklı. Zaten o resimlerde görüp beğendiğimiz modellerin her yeri fotoshoplu. Kusursuz gibi bize empoze ediliyor. Benim fikrim açık sözlü bir kuaför olması  ve daha önce gittiğiniz yada kendisinden bahseldiğini duyduğunuz ve işinin ehli bir kuaför. Çok pahalı bir yere gitmek şart değil elbette ama mahalle kuaförüylede bu işi olmaz diyenlerdenim. En özel gün ve herkesin gözü sizde olacak. Düğünde yada nikahta ay gelinliğine bak, ay saçına bak falan gibi dedikodular bolca döner.Bunları umursamamak lazım elbette ama herkesin gözü benim üstümde olacak, bir prenses olacağım havasındanda uzak olmak gerekir. Makyaj içinde aynı şeyleri düşünüyorum. Gelin dediğin mavi, pembe koyu renk farlar sürmez. Hatta kırmızı oje ve tonları bile sürmemeli.Şeftali tonlarında makyaj olmalı.Uçuk tonlar.Hafif pembe yanaklar falan.Doğallık en güzeli.

Bu aşağıdaki modeller bence çok güzel, sade ve hoş.Umarım herkese biraz fikir vermiş olabilirim.

Kahvaltılık Aparatifler

Haftasonu, kalabalık ailece kahvaltı etmenin tadı bir başka olur. Ben bu tarifi bazen kahvaltı için bazende çay saatleri için hazırlıyorum, tadınıda çok lezzetli buluyorum.

Uno'nun hamburger ekmeklerini alıyoruz, ortalarını çıkartıyoruz. Boş kalan çukurlara haşladığımız ve salça ile sotelediğimiz sosisli harcı yerleştiriyoruz.Üzerinede fırına vermeden önce birer parça kaşar dilimleri yerleştiriyoruz. Enfes bir lezzet oluyor.Mutlaka yapın derim hem çok pratik ve kolay hemde leziz. Kaşarlar eriyince fırından alabiliriz. Çünkü sosisleri önceden pişirdiğimiz için onların çiğ kalma gibi bir durumları olmuyor.

Afiyet Olsun......

Not: Ortasını çıkarttığımız ekmekleri atmıyorz, kuşlara veriyoruz.

Güzel Haftasonları

Bu hafta sonu alışveriş'e gideyim derseniz, özellikle anadolu yakasında oturanlar için söylüyorum Brandium Ataşehir'de bugün açılacak AVM'ye gidebilirsniz. Tabii kalabalık olur ama H&M için değer derim. Ben iş çıkışı gideceğim. Hemde indirimden faydalanma imkanı var. Her yer zaten sıkış tıkış, her yer kalabalık. Gözümü karartıp gitmeyi düşünüyorum.

Adres: Dereboyu Cad. No:29 Ataşehir/İstanbul

İyi ve keyifli alışverişler.

26 Mart 2013 Salı

Veeeeee evet dün english home'dan perde siparişimi verdim. Büyük bir merakla perdelerimin bitip teslim edilmesini bekliyorum. 15 gün sonra teslim ediliyormuş.Teslim etmeden önce cep telefonuna sms gönderiyorlarmış ve satın aldığınız mağazaya gidip ürününüzü teslim alabiliyormuşuz. Ben kozzy avm'deki english home'dan sipariş verdim. Müşteri temsilcisi baya alakadar oldu ve benim bile aklıma gelmemiş soruları sorarak beni doğru yönlendirdiği için teşekkürü kendilerine borç bilirim:)

Perdelerimi teslim alınca memnuniyetimi daha detaylı anlatırım. Bu arada tüller kesinlikle ütü istemiyormuş. Dipnot olarak bunuda eklemek istedim.Yatak odam için verdiğim sipariş için yaklaşık 300 TL ödedim. Tabi ölçü ve istediğiniz pileye göre bu fiyat artar yada azalabilir. Fonlarıda ister tamamen fon isterseniz de güneşlik olarak kullanabiliyorsunuz.

Fon olarak kullanıcaksanız bunu belirtin yani sadece süs amaçlı ise, tül ölçüsüne göre yardımcı oluyorlar. 1,00  metrelik bir tüle fon olarak kullanılacaksa  60 cm fon kullanıyorlar. Ama ben fonu güneşlik olarak kullanıcam derseniz tül ölçüsünde yaptırmanız gerekiyor.

Ceketler Omuza

İyi, hoş ve güzelde, anlamadığım bir şey var. Neden ceketi omuza atıp gezinmek moda olurki. Yaz akşamlarında özellikle sahil kenarında bir yerde oturuyoruz diyelim hırkamızı yada ceketimizi omzumuza koyarız, atarız herneyse. Bunun bir modası mı olmalı? yada bu niye ve neden moda oldu. Neyse millet gezinsin bakalım kabadayı misali. Herkesin ceketleri omuzda olunca komik bir görüntü oluyor. Saçma geldi bana.

22 Mart 2013 Cuma

BB KREM

BB Krem, benim hayatıma yaklaşık bir sene önce girdi. Garnier'in bb kremini kullanıyorum ve karma ciltliyim. Şiddetle karma ciltlilere öneriyorum bu muhteşem ürünü. Fondöten kullanmaktan nefret ediyorum ve bu ürün tam bana göre. Bayıla bayıla kullandığım ve heralde asla vazgeçmeyeceğim bir ürün. Bir ara  maybelline'nin bb kremi alıp kullanmak istedim. Sadece meraktan pek beğenmedim, yada benim cilt tipime uygun gelmedi bilmiyorum ama Garnier muhteşem. İlk önce bu resimdekini aldım. Bir tek bu ürün vardı çünkü. Bitip tekrar yenilemek istediğimde daha uzun ve ince tüp olanların çıktığını ve t bölgesi yağlı olanların bunu kullanması gerektiğini söyledi satış temsilcisi. Gerçektende cildimde biraz yağlanma olmuştu.
Şimdi daha memnunum açıkçası. O yüzden sizlerde ürünü alırken satış temsilcisine danışın. Fiyatlarda gayet makul. 15 tl yada 20 tl gibi bir rakamı var. Mutlaka edinin derim. Uuzun süre cildinizde kalıyor. Üstüne pudra da sürebilirsiniz. Allık ne isterseniz. Hem güneştende koruyucu, sadece nemlendirici yerinede kullanabileceğiniz bir ürün. İsterseniz kullandığınız nemlendiricinin üstünede sürebilirsiniz.Sizin arzunuza kalmış bir şey. Ben sabah kalkınca yüzümü yıkayıp, temizledikten sonra bb kremi sürüyorum sadece. Bana yeterli oluyor.

21 Mart 2013 Perşembe

Manikür ve Pedikür

Diyelimki acil bir yere gitmeniz gerekiyor ve bakım yaptıracak kadar vaktiniz yok. Ozaman bu üründen edinin derim. Hem cok uygun hemde gerçekten çok faydalı. Tam bir kurtarıcı diyebiliriz. Ama çok dikkatli olmak lazım. Ellerinizi yada ayaklarınızı kanatmadan kullanmanız gerekiyor. Bu ucu çatal metal aletini kullanırken önce yumuşatıcı bir  ürün  kullanmanız gerekiyor. Etlerin yumuşaması çok önemli. Ve kesinlikle aleti kullanırken çok bastırmayın ki kanama olmasın. Ben bir iki kere kanattım. O yüzden dikkatli olmakta fayda var. Hemde gerçekten manikürünüz uzman tarafından yapılmış gibi duruyor. En azından bende öyle ve çok memnunum.Fiyatı da çok çok ucuz. Gratis veya watson'larda rahatça bulabilirsiniz.

Birde el ve ayak tırnaklarının etrafındaki derileri yumuşatıcı yağa benzer bir ürün var. Mutlaka onu sürüp bu ürünü öyle kullanın sakın kuru ve sert deriye kullanmayın. Kanatırsınız. Sally Hansen, Flormar, Golden Rose gibi ürünlerin hepsinde mevcut. İlla marka almayın derim. Çoğu birbirine benziyor.

19 Mart 2013 Salı

Perde Englishhome


Evet, perde dosyaları açılsın derim, yeni evlenenler, evini yenileyecekler için güzel bir konu olabailir. Ben yeni evlenecekler sınıfına giriyorum. Uzun gezinmeler sonucu yatak odasına karar verdim. Artık gözümü kapattım mağaza falanda gezmeyeceğim, kararımdan dönmeyeceğim.Nekadar gezerseniz o kadar karasız kalıyorsunuz. Ben modokodan bir mağazadan alacağım. Satış temsilcisinin konuşmaları güven verdi. Çok ilgilendi sağolsun, fikirler alındı verildi. Yatak odası için zaten var olan ölçülere göre değil odamıza göre ölçü alınıp, yapılacak herşey. Çünkü standartların üstünde ölçüler biraz. eee malum artık evler biraz ufaldı. Valla bütün aman ay çok çizilir demelerine rağmen lake mdf bembeyaz bir yatak odası takımı aldım. Gardırop ölçüsü değişecek, kulplar değişecek. Uyuz olduğum bir model çıkmış en iyi yerdede en basit mağazadada aynı kulp modeli var. Yanarlı dönerli birşey. Düz modern kulp beğendim. Onları taktıracağım, şifonyer ve komodinlere.Yatak bazalı aldım. Bazanın etrafında yani karyolada ayrıca bir çıkıntı var. Genelde her modelde böyle bir detay gördüm. Çok gereksiz, boşuna bacaklarımızı çarpmaktan başka bir işe yaramaz. Onuda iptal ettiriyorum. Beyaz olduğu için yatak odam, perde biraz renk katsın , hafif bir sıcaklık versin diye englishhome'dan perde baktım. Beğendiklerimi üç'e indirdim.Ölçüyü verip onlara diktireceğim. İşçilik ne kadar alıcakalar bilmiyorum. Bu bilgiyi ve ölçüleri aldıntan sonra paylaşırım.

At Kestanesi Kremi

Evet, bugünde sizleri at kestanesi göz kremi ile tanıştırmayı bir borç bilirm. Ben genelde yüzüme ve vücuduma kullandığım kremlerde bitkisel olanları  ve hayvanlar üzerinde test yapmamış olan ürünleri alıyorum. Hem sağlıklı hemde kullanabilir ve mantıklı geliyorlar. Başka canlıya zarar vererek yapılmış testlerden bana ne fayda gelir diye düşünüyorum. Bu kremi ben Gizem Özdilli'den duydum. İnternette ve tv programlarında devamlı dile getiriyordu. AAAA dedim benim neyim eksik bende gidip alayım,neymiş bir fikir sahibi olayım. Neyse yine benim aktara gittim( bitki dünyası-kazasker ) aldım geldim. Kullanmaya başladım. Benim göz altlarımda öyle koyu halkalar falan yok açıkçası, genelde koyu renkler için daha çok tercih ediliyormuş. Rengi aydınlatma ve ince çizgileri tedavi amaçlı. Bende ince çizgilerim için kullanırım dedim ve hemen kremi kaptım. Fiyatı 35 TL. Yanlış hatırlamıyorsam da 30 ml. Ama bu tarz kremleri bulamaç gibi kullanmıyoruz, mercimek büyüklüğü gerçekten yetiyor. Rahat 6 ay gidiyor. 3 haftadan sonra bende etkisini göstermeye başladım. Hani dedimya bende öyle koyu renk falan yok diye. Meğer varmışta benim haberim yokmuş. Göz altlarım bir aydınlandı. Dedim bu ışıltı ne ? Resmen parıldadım yüzüme nur inmiş gibi gezinmeye başlayınca ohhhhh dedim hayat ne güzel :) İnce çizgilerim yok oldu mu? Tabiki hayır ama uzun süre kullanmaya karar verdiğim bir ürün. Bakalım ilerleyen zamanlarda çizgilerede bir faydası olacak mı? Çizgileri doldursa yeter bana , çizgilerim daha incecik ama insan kendinde gördükçe minnacıkta olsa o çizgileri istemiyor..... Gençlik güzel şey tabii.

13 Mart 2013 Çarşamba

Remington Maşa

http://www.youtube.com/watch?v=a5GluAAF35Q
Bu linkte remingtonun tanıtımını seyredebilirsiniz. Çok kullanışlı, seramik yapısı olduğundan saça zarar vermiyor. Kullanırken eliniz falanda yanmıyor. Ben saçlarımı 15 dakikada yapmış oluyorum. Hemde kuaförden çıkmış gibi olmuyor. Ürünü hepsiburadadan aldım, 89 tl ye aldım. Yurtdışında çok daha ucuz tabii. Remington tam bir saç ürünleri üreten bir marka.

Baobab yağı

Ben baobab yağı ile Hande Polat sayesinde tanıştım.Kendisini şahsen tanımam twitterdan tesadüf takip ettiğim kişilerden ulaşmış oldum.İyikide ulaştım.Müthiş bir yağ olduğunu söyleyebilirim.Minnacık bir şişede 30 ml sanırım satışa sunulmuş ama zaten çok az kullanıldığı için minik damlalar halinde uzun süre kullanabiliyorsunuz.Her akşam temiz cildime uyguluyorum, sabah kalktığımda parıl parıl bir ciltle uyanıyorum.Fiyatı 35 tl gayet uygun.Ben kazasker şubelerinden alışveriş yapıyorum.Minicik bir dükkan ama ne arasanız var. Kazasker camiisinin sakağına girerken hemen arada.dükkanın ismi Bitki Dünyası.Şiddetle tavsiye ederim ürünü, ben bu yağı bir kapak ölçü ile şampuanıma ve nemlendiricimede kattım.

Kiehl's Ürünleri

Bundan iki hafta önce Kiehl's ile tanıştım. Birçok yerde okuyor, duyuyor ve görüyordum. Beni çeken en önemli nokta hayvanlar üzerinde test yapmaması oldu. Herkes ürünlerin müthiş olduğundan bahsediyor. Bende ürünün etkilerini kullandıkça göreceğim. Ben Erenköydeki mağazasından alışveriş yaptım.Genelde mağaza yetkilelerinin çok ilgili olduğundan bahsedilmiş, ama ben öyle bir ilgi alaka gördüğümü söyleyemeyeceğim. Alacağım ürünleri baya araştırdım için sadece yetkililere bir kaç soru sorabildim o kadar. Bu markanın birde şu güzelliği var ürünler bitince kutularını, vs ürünü ne içinde aldıysanız bitmiş halini götürüyorsunuz, indirim veya tester gibi şeyler veriliyormuş.Bunu yurtdışındaki bütün markalar yapıyor hemen hemen. Body shop falan, ama Türkiye'de hepsi yapıyor mu emin değilim? Ayrıca Kiehl's ürünü aldınız ve kullanmaya başladınız diyelim ve alerjik birşey oluştuğunu farkettiniz. Hemen fişi ile beraber gidip ürünü teslim edip, paranızı iade alabiliyorsunuz. Fişi sakın atmayın.