Translate

20 Ekim 2017 Cuma

Kitap Dosyası

Merhaba,

İş değişikliği nedeniyle işe gidiş gelişlerim araba ile değil metro ile olmaya başladı. Bu durumdan oldukça memnunun. Trafik gibi bir canavar ile baş etmek zorunda kalmıyorum artık. Stresten daha uzak kalabiliyor insan.

Uzun süredir sadece tatillerde okuduğum kitaplarıma kavuştum. Metroda işe gidip gelirken, kitap okumak kadar güzel bir şey olamaz.

9 Ayda okuduğum kitap listesini aşağıya bırakıyorum:) Ufak tefek yorumlarda yapacağım.Umarım yardımcı olurum.....

1-Zülfü Livaneli: Huzursuzluk.

Güzel bir kitap, sayfa sayısı 160. Bana göre çok ince bir kitap kısa bir hikaye tadında sanki...Livaneli`nın yazım dilini seviyorum. Hem acı duyuyorsunuz okurken hemde çaresizlik hissi.Tavsiye ederim.İnsanı sorgulatan güzel bir kitap.Işid ve insanlara çektirdikleri insanlık dışı vahşet var içinde.

2-Ayşe Kulin: Tutsak Güneş.

Ayşe Kulin`in okumadığım kitabı yoktur heralde, buda çok güzeldi. İleri zamanlarda yönetim,yaşama şekillerimizde,beslenme, barınma,evlenme,ilişki yaşama vs.. gibi konulara çok güzel değinmiş.Başımıza neler gelebilir bunları görebiliyoruz.Bana gayet gerçekçi geldi. Zaten yazım dili çok sade ve akıcı.İnsanı okurken hiç yormuyor.

3-Ayşe Kulin:Kanadı Kırık Kuşlar.

Eski hikayeler,eskiden yaşamış kişilerin hayatları ile şimdiki zamanda yaşayan kişilerin hayat çakışması. En sevdiğim anlatım en güzel anlatım. Ah ah eskiler. Ben kesin o zamanlarda yaşamalıydım.Eskilerin Almanyası. Nazilerden kaçıp gelen ve İstanbul`a yerleşen bir ailenin hayatı.

4-Azra Kohen:Aeden-Bir Dünya Hikayesi.

Azra Kohen`i düşünce yapısı ve farklılıkları ile seviyorum ve beğeniyorum.Ama kitap bana gereksiz fazla uzatılmış gibi geldi. Özellikle ilk başları çok uzundu. Bir yerden sonra beni baya sıktı. Ana fikir dünyanın ne kadar pis bir yer olduğu. Başımıza örülen çoraplar. Gıda terörü ve insan terörü denilen şeyin insanoğluna neler yaptığı....

5-Osman Balcıgil: Ela Gözlü Pars Celile.

Osman Balcıgil eseri. Çok çok güzeldi.  Genel kültür açısından çok zengin bir kitap.Bilmediğiniz şeyleri öğrendiğiniz.Bildiğiniz bilgileride pekiştirmek açısından çok zengindi.Nazım Hikmet`in annesinin hayatı....Okumak lazım.

6-Ayşe Erbulak: Cinayet Sınıfı Başkanı

Ayşe Erbulak`ın okuduğum ilk kitabıydı. Ben çok beğendim.Kısa kısa hikayelerini anlattığı kişilerin ilerleyen zamanlarda hayatlarının birbiri ile çakışması ve ortada gizlenen ve saklanmış olan cinayetlerin oluşu. Valla ohhh ne güzelde ölmüşler dediğim yaratıklar.Bence tam tatilde güneşlenirken okumalık bir kitap.Tavsiye ediyorum. Mutlaka okuyun. Diğer kitaplarını da okumayı planlıyorum.

7-Pınar Eğilmez:Uçan Tabut.

Niye bu kadar ince yaw bu  kitap diye sinirlendiğim kitaplar arasındadır çünkü hiç bitmesin istedim. Bir intihar sonrası geride kalan kişilerin hikayeleri.Güzeldi çok güzeldi...

8-Tess Gerritsen:Ateşin Dansı.

Yazarın daha öncede okuduğum kitapları vardı. Seviyorum yaşattığı farklılıkları ve hikayeleri. Hem farklı sonlar çıkıyor hemde şaşırıyorsun. Bu kitapta gerilim ve sıradışı başladı ve sonra hikaye çok değiştir. Nazi şiddeti gören insanların hikayesini ve yaşamlarını çektikleri acı ve eziyeti anlatıyor.Güzeldi..Yeni bitti.Tavsiye olunur.

Şimdilik bu kadar. Ara ara yine okuduğum kitaplardan bahsedeceğim.

Sevgiler....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder